Stichting C3

Stichting C3 ontwikkelt binnen verschillende projecten aansprekende onderwijsmaterialen en activiteiten om jongeren de kans te geven hun talenten in de chemie te ontdekken zodat ze tijdens hun schoolperiode weloverwogen keuzes kunnen maken in profiel en studie. Als (scheikunde)docent kun je deze materialen eenvoudig integreren in een les. Bij de stand van C3 is alle informatie beschikbaar. Nog leuker is het om zelf te ervaren hoe je met je leerlingen aan de slag kunt. Daarom laat C3 in een workshop zien hoe je in 2-VMBO uitdagende lessen opbouwt over lab- & procestechniek en maintenance en met welke praktijkopdrachten je direct aan de slag kunt.

Andere initiatieven zijn:
exactwatjezoekt.nl: informeren en inspireren over studies en beroepsmogelijkheden binnen de 7 bètawerelden
LabExperienceDays.nl: scholieren ervaren samen met hun ouders hoe het werkt in een laboratorium
proef.info: Havo-leerlingen ontdekken de vele beroepsmogelijkheden na een hbo-opleiding in de Applied Sciences
WeekvandeProcestechniek.nl: Vmbo’ers ervaren zelf het beroep van procesoperator of laborant door een bezoek te brengen aan een bedrijf

C3 organiseert regelmatig workshops, conferenties of gastlessen met sprekers vanuit de industrie, bijvoorbeeld kunststofoveral.nl/19-48/gastles/gastles-kunststof-overal.

 

 

 

 

Nieuwsgierig? Kijk op onze website met gratis onderwijsmiddelen www.c3.nl of volg ons op Facebook voor de meest actuele informatie.