Excursie naar AWL

In workshopronde 1 kunt u kiezen voor een bezoek aan AWL-Techniek B.V. waar u een introductie over het bedrijf krijgt en een bezoek brengt aan het Fieldlab Industrial Robotics en aan de fabriek. Voor vervoer wordt gezorgd, vertrek 10.15u bij Bouw&Infra (u mist dus de openingslezing). Terugkeer om 12.30u, op tijd voor de lunch.

Over AWL-Techniek B.V.
Met vestigingen in Nederland, Tsjechië, China, Mexico en de Verenigde Staten ondersteunen wij onze klanten overal in de wereld. Hiermee garanderen wij de globale productiviteit van onze klanten doormiddel van slimme en betrouwbare oplossingen op het gebied van high-end automatisering, robotisering en verbindingstechnologieën. Waar wij zijn gestart als een bedrijf dat gespecialiseerd is in punt- en booglassen, en later ook laserlassen, zijn andere automatiseringsopgaven zoals lijmverbindingen, visionsystemen, producthandling, kwaliteitscontrole en traceerbaarheid inmiddels net zo belangrijk. AWL is een systeemintegrator van state-of-the-art geautomatiseerde hightech machines met meer dan 50 jaar ervaring. Vandaag de dag zijn wij een particulier bedrijf met wereldwijd meer dan 700 werknemers.

Over de excursie
Zodra iedereen voorzien is van een kopje koffie of thee zal Piet Mosterd (voormalig CEO van AWL-Techniek B.V.) een introductie van het bedrijf geven.
Daarna neemt hij u mee naar het Fieldlab. Het Fieldlab Industrial Robotics is opgericht om het gebrek aan ‘robot’ kennis in de arbeidsmarkt te verkleinen. Op dit moment zijn er geen of zeer weinig opleidingen die inspelen op de toenemende vraag naar robotoperators en programmeurs. Daarom ontwikkelt het Fieldlab IR merk-onafhankelijke opleidingen om vakmensen klaar te stomen voor deze werkzaamheden. De kwaliteit van de kennis over robotica wordt meetbaar gemaakt door het ontwikkelen van een certificering van de opleidingen. In het Fieldlab (ook wel Experience Center genoemd) voert AWL-Techniek B.V. ook verschillende testen uit voor onderzoek en innovatie.
Na een bezoek aan het Fieldlab gaat u naar de fabriek waar de projecten van AWL-Techniek B.V. te zien zijn. Hier krijgt u een beeld bij de technieken waar Piet Mosterd over vertelt tijdens de introductie.
Aan het einde van de excursie is er gelegenheid om vragen te stellen.

Door: Piet Mosterd (voormalig CEO van AWL)
Doelgroep: alle belangstellenden
Ronde 1 (maar let op, u mist de openingslezing) 10.15u – 12.30u