Bedrijf in de Klas

Nieuwsgierigheid is één van de mooiste karaktereigenschappen van kinderen. Als docent weet jij dat je meer bereikt als je deze intrinsieke motivatie om te leren weet aan te wakkeren. Hoe is het met jouw nieuwsgierigheid: stel je jezelf nog regelmatig vragen? Heb je contacten met bedrijven om de theorie die je in de klas behandelt te koppelen aan de praktijk? Of zou je wel meer met bedrijven in de klas willen doen maar weet je niet waar te beginnen?

Bedrijf in de Klas helpt je graag op weg. Met onze bedrijfsexcursies in Brabant bijvoorbeeld. Het blijft dan niet bij een excursie alleen, we maken dezelfde dag nog de vertaling naar de klas. Wat heb je gezien? En hoe kun jij hier in jouw klas onderwijs van maken? Welk lesmateriaal is er al? En voor welke activiteiten kun je dit bedrijf inzetten?

Uit eigen ervaring weet ik hoe druk het is om les te geven en hoe weinig tijd er overblijft om eigen lessen te ontwikkelen. Maar inmiddels weet ik gelukkig ook dat het soms makkelijker is dan het lijkt.

Daarom deel ik graag mooie vraagstukken uit bedrijven met je, waar je direct in de klas mee aan de slag kan. Handvatten hóe je dat Bedrijf in de Klas brengt heb ik ook voor je: makkelijke activiteiten waarmee je al in 5 minuten de leerlingen aan het denken zet.

Meer informatie vind je op bedrijfindeklas.nl