STEM-Teacher Academy

Wil je je manier van lesgeven laten aansluiten bij technologische veranderingen in het bedrijfsleven? Zoek je samenwerken met bedrijven, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Dan is de STEM Teacher Academy iets voor jou! STEM-Teacher Academy is een programma van het Platform Betatechniek waarbij we betadocenten op verschillende manieren kunnen ondersteunen bij up-to-date te houden van hun kennis.

Zo laten we je graag zien welke rol je als vakdocent speelt in het LOB-proces van leerlingen en hoe je daarbij kunt samenwerken met bedrijven. Daarnaast kun je door ‘iets met bedrijven’ te doen ook je vaklessen nog interessanter maken. Hoe doe je dat dan? Wat voor soort vraagstellingen helpen? En hoe vind je die bedrijven? Vanuit Platform Bèta Techniek en de STEM-Teacher Academy hebben we een aanbod aan nascholingsactiviteiten voor docenten rondom het samenwerken met bedrijven in jouw klas. Ook helpen we je graag welk soort opdrachten nu geschikt is om te doen met bedrijven – vanuit LOB-oogpunt en vanuit vakinhoudelijk oogpunt.

Er zijn ook twee workshops over dit onderwerp:
Ronde 2: Bedrijven en je vaklessen: een mooie context!
Ronde 3: Samenwerken met bedrijven, hoe spreek je elkaars taal?
Of je komt langs bij onze stand!
teachteracademy
Op onze site kun je al even ´spieken´ wat we nog meer doen: www.teacheracademy.nl of voor een voorbeeld van tips die zijn voortgekomen uit de STEM-Teacher Academy kijk je op www.bedrijfindeklas.nl.

 

STEMteachterlab