Ontdek de voordelen van Gastlessen, zó geregeld

Dé ontmoetingsplaats voor scholen en technische bedrijven

Tijdens de middelbare schoolperiode moeten leerlingen veel keuzes maken, waarmee ze zich voorbereiden op de toekomstige rol in de maatschappij. Technische vakgebieden zijn vaak moeilijk voor te stellen. Met gastlessen en/of bedrijfsbezoeken kunt u leerlingen helpen een ‘eerlijk’ beeld te vormen over wat de technische sector is en wat voor werkzaamheden daar uitgevoerd worden. Het helpt leerlingen bij de oriëntatie voor later.

Maar hoe komt u als school makkelijk met bedrijven in contact? En hoe maakt u een gastles of bedrijfsbezoek succesvol?

Vind de juiste match voor een gastles of bedrijfsbezoek
Op gastlessenzogeregeld.nu geven bedrijven aan wat zij te bieden hebben aan gastlessen en bedrijfsbezoeken en u als school wat uw wensen zijn. Zo kunt u snel en eenvoudig matches vinden in de buurt die aansluiten bij het lesprogramma, het niveau en de interesses van uw leerlingen. Gastlessen, zó geregeld leidt u stap voor stap door het proces van organiseren, voorbereiden, reflecteren en evalueren. Daarvoor krijgt u tips, tests en checklists en kunt u putten uit een uitgebreide online kennisbank.

Pilotfase
Gastlessen, zó geregeld bevindt zich momenteel in de pilotfase. De dienst wordt dit jaar door het hele land uitgerold. Wilt u meer informatie en/of op de hoogte worden gehouden, kom dan naar de stand van TechniekTalent.nu op de infomarkt, of stuur een email naar info@gastlessenzogeregeld.nu.

Workshops
Bezorg uw leerlingen ervaringen met de technische werkpraktijk die een blijvende indruk maken. Hoe? Volg een of meerdere van deze workshops:

betatechniekdag.nl/bedrijven-en-je-vaklessen-een-mooie-context
betatechniekdag.nl/loopbaan-techniek/
betatechniekdag.nl/samenwerken-met-bedrijven/