Duurzaamheidskompas geeft richting aan Duurzaam Onderwijs

Hoe bereid je jongeren voor op een gezonde en duurzame toekomst? Duurzaam onderwijs is daar het middel voor! Duurzaamheid op zichzelf is echter geen vak. Het vraagt nogal wat van scholen en docenten om duurzaamheid in hun curriculum te integreren. Hoe ga je daar als school en als docent mee om? Waar begin je?
Het duurzaamheidskompas geeft daarin een houvast. Het kompas is ontwikkeld door stichting GAIA Nederland is samenwerking GAIA Education, een internationale organisatie die online cursussen en face to face trainingen verzorgt op het gebied van duurzaamheid in 44 landen over de hele wereld.
Via een kompas met twintig thema’s in de vier dimensies ecologie, economie, sociaal en cultureel ontdek je twintig goede redenen om zelf iets te doen aan duurzaamheid in de klas, vragen die je jezelf en leerlingen kunt stellen bij de twintig thema’s en diverse manieren en lesactiviteiten hoe je daar aan zou kunnen werken.
Met het duurzaamheidskompas ben je in staat om een lesplan uit te werken wat in aanmerking kan komen voor certificering door GAIA Education (www.gaia-nederland.nl)
In de workshop krijg je uitleg over het duurzaamheidskompas en ga je in groepen aan de slag met het ontwerpen van een duurzaam project.

Docent: Henk Petter
Doelgroep: …
Ronde: 4