Bibberbeesten met een Infrarood-oog

Bibberbeesten zijn grappige, zelfgemaakte scharrelaars. Ze bewegen zich voort dankzij een snel ronddraaiende zwiepstaart. Hun lijf is een kroonsteen en pootjes zijn stukken installatiedraad. Het maken van Bibberbeesten leent zich heel goed voor onderzoekend en ontwerpend leren. Om bijvoorbeeld een bibberbeest te maken dat snel in een rechte lijn vooruit scharrelt moet je even experimenteren. Maar je kunt ook een Bibberbeest maken dat zijwaarts loopt, zoals als een krab…

Tijdens deze workshop maak je een Bibberbeest met een brein. Dat wil zeggen, het bibberbeest krijgt een zintuig voor infrarood licht en een schakelingetje waardoor het kan reageren op de afstandsbediening van de TV of een beamer. Dikke pret verzekerd!

De onderdelen van het brein van het bibberbeest maak je vast met een soldeerbout. Als je nog nooit hebt gesoldeerd is dit een prima workshop om daarmee kennis te maken. Solderen is leuk om te doen en snel geleerd. Al het gereedschap staat klaar, er is tijd en hulp genoeg. Dus iedereen gaat weg met een werkend bibberbeest. En daarna kun je op school werkstukken maken met leerlingen die jij en zij niet voor mogelijk hielden.

Door: Slimme Handen
14:30-16:00
Waterzaal

bibberbeesten